EVDE YAPACAĞINIZ TEST İLE BEL FITIĞI OLUP OLMADIĞINIZI ÖĞRENEBİLİRSİNİZ




Evde yapacağınız test ile bel fıtığı olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz

Evde yapacağınız test ile bel fıtığı olup olmadığınızı öğrrnebilirsiniz
Evde yapacağınız test ile bel fıtığı olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz

Beyin Cerrahı uzmanı op.Dr.Aybars Akkor bel fıtığı belirtilerini anlatıyor. Ve evde uygulayacağınız test ile bel fıtığı olup olmadığınızı anlayabilirsiniz diyor




Akkor:Her bel ağrısı bel fıtığı değildir.Bel fıtığı ağrısı ayırt edici özelliklere sahiptir.Örneğin:Tek ya da 2 bacağa yayılan ağrılar,ayaklarda uyuşmalar,hareket kısıtlılıkları,yürüme ve oturmada güçlük bel fıtığı belirtileri arasındadır diyor.

Eğer Bel fıtığı ileri seviyelerde ise  idrarı tutamama,iktidarsızlık,çabuk yorulma,dengesizlik ve yürüyememe gibi belirtileri vardır.

Evde yapacağınız test ile bel fıtığı olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz

Evde bel fıtığı testini nasıl yapacaksınız

Dr.Akkor bu testi uygulayarak bel fıtığı olup olmadığınızı anlayabilirsiniz diyor ve ekliyor:

Bunun 1.yolu:

Topuklarınızın üzerinde yürümeye çalışın.Parmak uçlarınızı yukarı doğru kaldırarak topuklarınızın üzerinde yürüyün.Eğer yürürken ayak parmaklarınızın ucu yukarı doğru kalmazsa,ayağınızı düz basmak zorunda kalıyorsanız,testin bu aşamasını geçemediniz demektir

2.test ise:

Bu sefer parmak uçlarınızda yürümeye çalışın.Eğer topuklarınızı yere değdirmeden yürüyebiliyorsanız sorun yok demektir.Ama topuklarınız yere değerse Beyin ve sinir cerrahına muayene olmanızda fayda var.

Ayrıca dizlerinizde başka bir sorun yoksa çömeldiğiniz de kalkamıyorsanız yine Bel fıtığı olma riskiniz var demektir.diyor.

Beyin ve sinir cerrahına gittiğinizde istenilern bilgisayarlı tomografi ve Manyetik rezonans ile kolaylıkla tanı konabilir ve fıtığın ilerleme seviyesi belirlenebilir.

Beyin ve sinir cerrahisi doktoru Aybars Akkor .Eğer bel fıtığı ileri seviyede ise istirahate ve kas gevşetici ilaçlara rağmen hastanın şikayeti devam ediyorsa Manuel ve Kayroprakti  tedavisi ile antalgictrak uygulaması fayda sağlayabilir.Tedavi süresi kişinin tedaviye verdiği cevaba bağlı olarak bir ila üç hafta arasında değişebilir. Fizik tedaviye rağmen hastanın ağrıları devam ediyorsa veya gerilemeyen bir güç kaybı, bacakta incelme, dayanılmaz ağrılar varsa veya çekilen tomografi veya MR filmlerinde diskten bir parça koptuğu tespit edilirse çözüm cerrahi müdahaledir. Mikrocerrahi teknikleri ile ameliyat edilebilir. Hasta operasyondan bir iki saat sonra hasta evine gidebilir. Bir hafta- on günlük bir istirahatin ardından normal hayatına devam edebilir.”

Kaynak:haber7.com/

Spread the love


Bir yanıt yazın