Vücudunuzda protein eksiliğinin işaretleri nelerdir




Vücudunuzda protein eksiliğinin işaretleri nelerdir
protein eksiliğinin işaretleri nelerdir

Proteinlerinler çeşitli vücut fonksiyonları için gerekli olan önemli moleküllerolan büyük amino asit zincirlerinden oluşur.

Vücudunuzun her hücresi binlerce farklı proteinden oluşur.Ve tüm yaşamın temelini oluşturur.Vücut dokularını oluşturmak ve yenilemek için proteinleri kullanır.Enzimler,hormonlar ve diğer vücut kimyasalları yapmak ve kemikler ve kaslar ,kıkırdak ve cilt ve hatta kan oluşturmaya yardımcı olur.Bununla birlikte, karbonhidrat ve yağın aksine, vücudunuz protein depolamaz. Bu nedenle, vücudunuza bu hayati besin maddesini bol miktarda sağlamak için düzenli olarak yeterli protein bakımından zengin yiyecekler yemeniz önemlidir.




Peki bunun yanı sıra yeterince protein yemediğinizin işaretlerini biliyor musunuz?İşte protein eksikliğinin işaretleri;

Vücudunuzda protein eksiliğinin işaretleri nelerdir

1-Kas zayıflığı ani kas güçsüzlüğü ve ağrısı,Erkekler yaşlanmaya bağlı olarak doğal bir kas kütlesi kaybı yaşayabilir ve günlük olarak yeterli protein yemiyorlarsa daha da fazla kas kaybedebilirlerMenopoz sonrası kadınlar da protein eksikliği nedeniyle kademeli kas israfı yaşayabilirler

2-Kötü saç sağlığı;

Saçlarınız çoğunlukla saç sağlığı için çok önemli olan keratin olarak bilinen bir proteinden oluşur.

Protein tüm hücrelerinizin, hatta saç köklerinizin yapı taşıdır. Aslında, her saç teli büyümek için yeterli dozda protein gerektirir.Saç dökülmesi dışında saçlarınızın kuru ve kırılgan hale gelmesi de muhtemeldir. Saç sağlığı proteinden daha fazlasını gerektirir. Saç sağlığında hayati rol oynayan diğer besinler arasında biotin, folik asit, demir ve D vitamini saydır. Diyet bu vitamin ve mineraller için yetersizse, takviyeyi düşünün

3-

Vücudunuzun proteinden yoksun olduğunun bir başka işareti de sık sık yiyecek isteğidir.

Özlem tatlıları özellikle önerilen miktarda protein yemeyen kişilerde yaygındır. İstekler aniden daha sık ortaya çıkabilir ve tatlı bir şey yedikten sonra bile asla tam olarak tatmin olmazsınız.

4-Ödem veya sıvı tutma:Özellikle vücudun alt kısımlarında ödem oluşması eksik proteinin bir işareti olabiliyor.Protein, kan damarlarında tuz ve su tutarak dokularda, özellikle ayak ve ayak bileklerinde sıvı birikmesini sağlamada önemli bir rol oynar.

5-Düşük bağışıklık sistemi:Protein, bağışıklık hücrelerinin çoğunlukla proteinlerden yapıldığı için bağışıklık sisteminizin düzgün çalışmasına yardımcı olur.Protein, beyaz kan hücrelerini, antikorları, kan proteinlerini ve interleukins ve sitokinler de dahil olmak üzere çeşitli bağışıklık moleküllerini oluşturur. Hem biyolojik hem de kimyasal olarak yabancı istilacılara saldırmak için hep birlikte çalışıyorlar

6-Zayıf ve kırılgan tırnaklar:

Zayıf ve kırılgan tırnakların yanı sıra tırnaklardaki sırtlar, vücudunuzun proteinden yoksun olduğunun ilk belirtilerinden bazılarıdır.

Tırnaklar keratin adı verilen bir proteinin lamine katmanlarından oluşur. Bu nedenle, güçlü ve sağlıklı tırnaklar için uygun protein alımı bir zorunluluktur.

8-Hafıza sorunları:

Sisli bir beyin veya sisin ardından gelen kısa zihinsel enerji patlamaları, kan şekeri seviyelerinin dalgalanması ve protein eksikliği ile ilgili olabilir.

Protein, sağlıklı nörolojik işleyişin birçok yönü için önemlidir. Aslında, beyin sisi, zayıf konsantrasyon, motivasyon eksikliği ve öğrenme sorunu vücutta zayıf bir protein seviyesine işaret edebilir.Bunun yanı sıra uyku bozuklukları da protein eksikliğinin habercisi olabiliyor.

Yine kemik sağlığınızda sorunlar yaratabilir ve ruhsal sorunlar da meydana gelmesini sağlayabiliyor.

Spread the love


Bir yanıt yazın