Ramazanda İftarda Sahurda Neler Yemelisiniz




İftarda sahurda ne yemeli
Ramazanda İftarda Sahurda Neler Yemelisiniz

Oruç tutan kişiler yaklaşık 13-14 saat açlıkla karşı karşıya kalıyorlar.Bu açlık sürecinde kan şekeri düşer.Eğer kişiler sahurda kalkmıyorsa kan şekerinin düşüşü günün erken saatlerinde başlar.

Bu nedenle az ve sık beslenme kan şekerini düzenlemek için gereklidir.Öğünler sahur ,iftar ve ara öğün olarak düzenlenmelidir.Sahura kalkıldığında midede uzun süre kalacak ve kan şekerinde ani değişiklik yapmayacak besinler seçilmeli.




İftarda Sahurda Neler Yemelisiniz

Kıymalı sebze yemekleri veya tahıl çorbaları,kepekli ekmek az tuzlu peynir,meyve ve su tüketimi unutulmamalıdır.Sahurda çok tuzlu ve baharatlı yiyecekler yenilmemeli ve yeterli su tüketilmelidir.Özellikle iftariyelik adı altında yenilen şarküteri ürünleri,hamur işi yiyecekler,tatlılar,oruç tutanlarda kilo artışına neden oluyor.

Kilo artışına bağlı olarak kan yağlarında ve tansiyonda artış olabiliyor.Sucuk,salam,pastırma ve benzer ürünler doymuş yağ içeriği yüksek olduğu için yenilmesi riskli ürünlerdir.İftara su ,peynir,zeytin,hurma veya kuru kayısı ile başlanmalıdır.

Başlangıç için ılık çorba idealdir.Bağırsak problemi olanlar çorbalarına doğal lif takviyesi yapabilirler.Kepekli ekmek tercih edebilirler.Yemek sonrası yenen tatlıların hamur işi ve kızartma türü olmamasına dikkat edilmeli.Sütlü tatlılar tercih edilmeli.

Ve tatlıların iftardan en az 2 saat sonra tüketilmesi gerekli.

Ramazanda kilo almamak için nelere dikkat etmelisiniz

Mutlaka sahura kalkın.Sahur yemeklerini azar,azar çiğneyerek yiyin.Çiğ sebze domates,salatalık gibi posası ve su içeriği yüksek yiyeceklere mutlaka sahurda yer verin.İftarda orucunuzu hafif bir yemekle açın.Sebze yemekleri tüketip ağır tatlılardan kaçının.

İftardan sonra 2 küçük öğün oluşturun.Bu öğünlerde meyve veya yoğurt yemeye çalışın.İftardan 2 saat sonra hafif tempo ile yürüyüş yapmaya çalışın.

Spread the love


Bir yanıt yazın